Silicea type

Het silicea-type

Uiterlijk
Vaak slank of dun, met een hoog voorhoofd. Het hoofd kan te groot voor het lichaam lijken. Tere, verfijnde trekken – bijna popperig. Lippen lijken leikleurig en kunnen gebarsten zijn. Handpalmen voelen klam aan en de nagels kunnen broos zijn.
Mentale en emotionele aspecten
Lijkt van jongs af en weinig zelfvertrouwen te hebben. Gevoelig voor geestelijke uitputting. Kan overbelast en overdonderd raken. Verantwoordelijkheid druk zwaar op dit type. Kan besluiteloos zijn bij een nieuw project, een verhuizing en een nieuwe baan. Faalangst kan zich uiten in gedrag als workaholic. Faalangst kan zich ook uitstrekken tot het persoonlijke vlak. Kan koppig zijn. Geliefden en vrienden weigeren om zijn ware gevoelens te verbergen.
Fysieke zwakten
Problemen met zenuwstelsel, vooral burn-out door nieuwe ondernemingen. Uitputting. Herstelt langzaam van ziekten. Aandoeningen van de luchtwegen, waaronder infecties en weinig weerstand tegen hoest en verkoudheid. Constipatie. Huidproblemen. Hoofdpijn. Koukleum.
Voedselvoorkeur
Houdt van koud voedsel zoals salades en rauwkost. Houdt niet van vlees en zuivel, met name kaas en melk. Houdt niet van gloeiend heet voedsel.
Het silicea-kind
Kan kleiner zijn dan leeftijdsgenootjes, tenger maar met een groot hoofd, dat te groot voor het lichaam kan lijken. Koukleum. Niet sportief door slecht uithoudingsvermogen. Kan verlegen zijn. Meestal netjes en beleefd.

De nagels van het silicea types kunnen ruw of broos zijn. Het kan lang duren voor een wond geneest.