Sepia type

Het sepia-type

Uiterlijk
Het sepia type is lang en slank. Zit vaak met benen over elkaar. Ziet er graag aantrekkelijk en elegant uit. Donkerblond tot bruin haar, vaak met bruine ogen.
Mentale en emotionele aspecten
Kan prikkelbaar zijn en snel beledigd. Neiging tot agressief gedrag tegenover geliefden. Is niet stressbestendig en probeert te ontsnappen aan druk en deadlines. Voelt zich na een huilbui wellicht beter, maar vindt het onprettig wanneer andere mensen er te veel drukte over maken. Mijdt menigten, maar is bang om alleen te zijn. Heeft uitgesproken opvattingen en wordt niet graag tegengesproken.
Fysieke zwakten
Alle overgangsklachten. Hoofdpijn en migraine. Huidproblemen. Andere voorkomende kwalen zijn constipatie en aambeien, chronische vermoeidheid en depressiviteit. Toestand verbetert vaak door inspanning. Fysieke klachten manifesteren zich meestal links.
Voedselvoorkeur
Houdt van specerijen, zuur en hartig voedsel, citrusvruchten, zoetigheid en alcohol. Houdt niet van zuivel, met name melk, sterk smakend vlees en vette gerechten.
Het sepia-kind
Gulzig. Vatbaar voor constipatie. Kan bedplasser worden. Humeurig. Staat gauw te kleumen en raakt snel vermoeid. Is niet graag alleen.

Het sepia-type is niet graag alleen, maar voelt zich ook niet thuis in de grote massa.