Klachten

Homeopathische middelen en de werking ervan te wordt beschreven op deze website. Raadpleeg bij problemen altijd eerst uw arts bij klachten en dergelijke. Zodat uzelf in staat bent zelf een passende remedie kunt kiezen voor het behandelen van tal van alledaagse klachten of ter aanvulling van een reguliere behandeling. Deze website voor het zelf behandelen van klachten is uitdrukkelijk niet bedoel om de reguliere geneeskunde te vervangen. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, laat u dan eerst door uw huisarts onderzoeken alvorens een van de besproken remedies te gebruiken. Staat u momenteel onder dokters-toezicht of gebruikt u medicijnen die u zijn voorgeschreven, raadpleeg dan uw arts voordat u uzelf gaat behandelen. Lees ook de disclaimer.

Hoewel deze website een prima manier is om een begin te maken met homeopathie, moet gezegd worden dat er ook andere vormen van homeopathische behandeling mogelijk zijn. Ons land telt een groot aantal homeopathische artsen die werkzaam zin in de privé-sector. Niet-medisch geschoolde homeopaten werken eveneens in privé-praktijken. Er zijn verscheidene verzekeringsmaatschappijen die homeopathische consulten en behandelingen in het pakket hebben. Homeopathische ziekenhuizen telt ons land (nog) niet, daarvoor zult u naar het buitenland moeten, bijvoorbeeld Groot-Brittannië.

De populariteit van homeopathie is in de laatste jaren toegenomen en bij veel drogisterijen is tegenwoordig een groot assortiment homeopathische middelen verkrijgbaar. Er zijn ook in homeopathische medicijnen gespecialiseerde apotheken die u van advies kunnen dienen bij het kiezen van een remedie. Ook speciaalzaken, natuurvoedingswinkels, postorderbedrijven en internetwinkels beschikken over een groot aantal van de meest voorkomende remedies, dus zal de verkrijgbaarheid geen enkel probleem vormen.