Arsenicum type

Het Arsenicum-type

Uiterlijk
Het arsenicum type is gewoonlijk dun of slank. Vaak goedverzorgd en modebewust. Fijne gelaatstrekken met tere, gevoelige huid. Op het voorhoofd soms denkrimpels.
Mentale en emotionele aspecten
Rusteloos. Perfectionist op het werk en thuis. Kan kritisch en onverdraagzaam zijn. Kan diepe angst voelen voor alleen zijn. Dwangmatig gedrag, met name wat betreft reinheid en ‘opruimen’; hierachter kan een vrekkige mentaliteit schuilgaan. Trekt zich soms vroegtijdig terug uit plannen en projecten als hij denkt dat ze niet voor 100% werken. Pessimistisch van aard en heeft voortdurend bevestiging nodig.
Fysieke zwakten
Spijsverteringssysteem. Huis. Ademhalingssysteem (astma, hoesten, verkoudheid).
Voedselvoorkeur
Houdt van vet voedsel, warm eten en warme drankjes, met name koffie, zoetigheid, alcohol en zuur smakend voedsel. Houdt niet van grote hoeveelheden vocht.
Het arsenicum-kind
Zeer gevoelig en driftig. Snel van streek door harde geluiden. Is moe en uitgeput na perioden van inspanning. Heeft door zeer rijke verbeelding last van nachtmerries. Wordt met de jaren fysiek en mentaal steeds soepeler. Kan te veel piekeren over welzijn ouders. Houdt kamer schoon en netjes. Houdt niet van rommel of rotzooi maken.
Warme dranken en zoetigheid zijn favoriet bij het arsenicum-types.