Nux vomica type

Het nux vomica-type

Uiterlijk
Het nux vomica type is slank, vooral in de jeugd. Knappe verschijning. Kan gespannen en gestrest ogen. Voortijdig oud. Gevoelig voor donkere kringen onder de ogen. Gezicht wordt rood bij woede of opwinding.
Mentale en emotionele aspecten
Kan last hebben van verslaving en vreetbuien. Mogelijk een hang naar alcohol, eten en genotmiddelen als koffie en sigaretten. Kan verslaafd zijn aan lichamelijk contact met een ander. Kan zich moeilijk ontspannen. Kan zeer ambitieus zijn. Ongeduldig, onverdraagzaam en kritisch; eist perfectie van anderen. Falen is het ergste wat een nux vomica-type kan overkomen.
Fysieke zwakten
Spijsverteringsproblemen door katers en te veel eten. Migraine en hoofdpijn, hernia en hooikoorts. Slaap brengt verbetering.
Voedselvoorkeur
Houdt van vet en machtig voedsel, kaas en room, alcohol, koffie en gekruid eten. Houdt niet van het effect van bepaald sterk gekruid voedsel (maar eet dit wel graag).
Het nux vomica-kind
Prikkelbaar en snel verveeld. Mogelijk gevoelig voor hyperactiviteit en ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder). Kan driftbuien hebben. Als tiener sterk prestatiegericht. Zet zich graag af en kan daardoor verslaafd raken aan alcohol en drugs.