Ignatia type

Het ignatia-type

Uiterlijk
Ignatia type is van tengere bouw. Snel last van donkere kringen onder de ogen. Kan een vermoeid, afgetobd gezicht hebben en last van een ’tic’ bij oog- en mondhoeken. Droge lippen. Haarkleur donker tot donkerblond. Zucht veel.
Mentale en emotionele aspecten
Het meest opgewonden van alle constitutietypen. Neiging tot snelle en extreme stemmingswisselingen. Kan snel overgaan van neerslachtigheid naar vrolijkheid en van huilen naar lachen. Drukt verdriet vaak weg. Kan moeite hebben met het beƫindigen van relaties en beschouwt dat als een zwakte. Verslaving aan nicotine en koffie komen veel voor.
Fysieke zwakten
Zenuwstelsel. Emotioneel trauma kan oorzaak zijn van diverse fysieke klachten. Gangbare problemen zijn onder meer hysterisch verdriet bij een verlies, resulterend in depressie, hoofdpijn, keelpijn, hoest en verkoudheid, constipatie, zenuwtrekjes en tandenknarsen.
Voedselvoorkeur
Houdt van koffie (al wordt die niet altijd even goed verdragen), zure en hartige gerechten, zuivel, koolhydraten. Houdt niet van zoetigheid.
Het ignatia-kind
Heel gespannen. Snel opgewonden en gevoelig. Vindt het moeilijk onder druk te presteren. Heeft zeer veel moeite met scheiding van ouders, wat leidt tot woede-uitbarstingen, huilen en slechte schoolprestaties. Is liever in gezelschap dan alleen. Kan last hebben van hoofdpijn, hoest, keelpijn. Reageert goed op geruststelling.

Zuivelproducten zijn populair bij ignatia-types.